Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США закликають Росію припинити "необдумані та агресивні дії"

США закликають Росію припинити "необдумані та агресивні дії"
267702 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державний секретар США сказав Росії припинити всі "необдумані та агресивні дії" щодо України.

Ентоні Блінкен висловив свої коментарі під час поїздки до Києва в четвер, де зустрівся з найвищими українськими чиновниками.

Виступаючи разом з президентом Володимиром Зеленським, він сказав, що США прагнуть посилити співпрацю та допомогу в галузі безпеки між двома країнами.

Візит відбудеться буквально за кілька тижнів після того, як Росія розмістила тисячі солдатів поблизу українського кордону.

"Ми усвідомлюємо, що Росія вивела деякі сили з кордону ... але ми також бачимо, що значні сили залишаються там, значне обладнання залишається там", - сказав пан Блінкен.

Найвищий американський дипломат заявив, що Вашингтон "дуже, дуже пильно стежить за ситуацією".
Він не надав детальних відомостей про додаткову підтримку безпеки, яку розглядали США.

Візит мав на меті сигналізувати про те, що Україна є головним пріоритетом зовнішньої політики адміністрації президента Джо Байдена.

`` Безвідповідальність та дестабілізація ''
Пан Блінкен відвідав Україну після зустрічі міністрів закордонних справ групи індустріальних країн у Лондоні на початку цього тижня.

У заяві, опублікованій після дводенних переговорів, критикується Москва за її "безвідповідальну та дестабілізуючу поведінку", особливо проти України, та за кібератаки.

Пан Блінкен повторив ці настрої в четвер, виступаючи поруч із президентом Зеленським, який заявив, що його країні загрожує російська армія, що маскується біля її кордону.

США та Росія були довготривалими супротивниками і залишаються далеко один від одного з основних питань.

У лютому президент США Джо Байден заявив, що чітко дав зрозуміти президенту Росії Володимиру Путіну, "що дні Сполучених Штатів, що перекидаються перед агресивними діями Росії, закінчилися".

Але попередник пана Байдена, республіканець Дональд Трамп, під час президентської кампанії сказав, що він буде ладнати з паном Путіним. Він прагнув покращити зв'язки, перебуваючи на посаді, що суперечить традиційній республіканській партійній політиці.

Після інтриги, телефонних дзвінків та шантажу, які домінували у відносинах адміністрації Трампа з Україною - багато президентів хотіли, щоб головував пан Байден. Вони сподіваються на стабільного і надійного союзника.

Пан Трамп отримав імпічмент у 2019 році через звинувачення, що він неналежним чином звертався за допомогою до України, щоб збільшити свої шанси на переобрання. Він був виправданий, але сага, безперечно, напружила американсько-українські відносини.

Містер Блінкен пообіцяв пожвавити стосунки. Він наполегливо підкреслює, що США виступають проти російської агресії, і заявив, що розглядає шляхи зміцнення співпраці у галузі безпеки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео