Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Національна Поліція та адміністрація по боротьбі з наркотиками МІН`ЮСТУ США підписали меморандум про співпрацю

Національна Поліція та адміністрація по боротьбі з наркотиками МІН`ЮСТУ США підписали меморандум про співпрацю
111984 ПЕРЕГЛЯДІВ

Меморандум про співпрацю, підписаний українськими та американськими правоохоронцями, спрямований на активізацію обміну інформацією між Україною та США у сфері протидії транснаціональній наркозлочинності. Крім того, він має на меті спільні заходи Департаменту протидії наркозлочинності (ДПН) Нацполіції та Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Мін'юсту США у сфері попередження і викриття незаконних фінансових потоків, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

За словами Голови Національної поліції України Сергія Князєва, взаємодія нашої держави та Сполучених Штатів Америки у сфері протидії транснаціональній наркозлочинност розпочалась кілька років тому. З того часу в поліції були проведені важливі заходи щодо реструктуризації Департаменту протидії наркозлочинності. Також оновився кадровий персонал підрозділу, а до його компетенції віднесено нову функцію – боротьбу з міжнародною злочинністю.

«Сьогодні ми прийшли до прекрасної реалізації проекту взаємодії – це підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Національною поліцією України та Адміністрацією по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Сполучених Штатів Америки», – підкреслив Сергій Князєв.

У свою чергу перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін подякував представникам DEA за плідну співпрацю.

«Ми разом зробили вже не один крок у напрямку оновлення підрозділу протидії наркозлочинності в структурі Національної поліції. Так, є ще окремі не вирішені питання, але позитивні результати ми вже сьогодні бачимо», – зазначив начальник кримінальної поліції.

Заступник Голови дипломатичної місії США в Україні Джорж Кент зазначив, що американські партнери раді підтримати послідовні кроки реформування правоохоронних органів в Україні. Водночас він відзначив позитивні досягнення в роботі українських оперативників у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків.

«Ваш професіоналізм та відданість справі вже принесли значні успіхи. Ми пишаємось вашими результатами роботи, зокрема – нещодавнім вилученням рекордних партій трамадолу та кокаїну. Ми раді передати Департаменту автомобілі, обладнання та іншу техніку. Сподіваюся, що це допоможе ще ефективніше виконувати вашу важливу місію», – зазначив Джордж Кент.

У рамках процесу взаємодії України і США оперативники кількох підрозділів Департаменту протидії паркозлочинності отримали від іноземних партнерів прибори нічного бачення, тактичний телескоп, інфрачервону камеру, фото- відео- та оргтехніку на суму понад півтора мільйона гривень. Також вітчизняні поліцейські отримали 7 позашляховиків для потреб підрозділів у регіонах. Автомобілі використовуватимуться під час документування організованих груп наркоділків з міжрегіональними й міжнародними звʼязками.

Теги: НАЦПОЛІЦІЯ,Меморандум,Україна,США

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео