Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Павло Петренко: 427 млн грн заборгованої зарплати отримали українці

Павло Петренко: 427 млн грн заборгованої зарплати отримали українці
56282 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року державні виконавці Міністерства юстиції стягнули з підприємств на користь українців 427 мільйонів гривень. Завдяки цьому заборговану зарплату отримали більше 38 тисяч працівників, багато з яких місяцями не бачили жодної заробленої копійки. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту зазначив, що стягнення боргів із заробітної плати на користь працівників є одним із ключових завдань Уряду та Міністерства юстиції. Це надзвичайно гостре соціальне питання, яке не може залишатися поза увагою держави.

«Від невиплати зарплат страждають не лише працівники, а й їхні родини, діти. Страждає вся економіка держави. Саме тому на початку цього року ми запустили ініціативу з ліквідації заборгованості з виплати ЗП. Тільки вдумайтеся в цифри – 11 236 становить середня виплата на кожного, хто отримав заборговане. Мін’юст та післяреволюційні Уряди Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана фактично першими за 25 років незалежності системно підійшли до вирішення цієї проблеми», - наголосив Міністр юстиції.

 «Мін'юст запустив в усіх регіонах штаби з контролю виконання рішень про стягнення заборгованості. У найбільш проблемних областях розпочали роботу окремі мобільні групи. Лише завдяки такій серйозній роботі нам вдалося досягти результатів», - підкреслив Павло Петренко.

Він зауважив, що робота в цьому напрямку не має зупинятися до тих пір, доки кожен українських робітник не отримає зароблені кошти.

«У органах ДВС нині ще перебуває 18,2 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 576,6 млн грн. Це той фронт робіт, який ми маємо виконати. Без цього буде важко повернути віру громадян в державу, як головного захисника їхніх прав», - заявив очільник Мін’юсту.

Міністр юстиції нагадав, що в травні Мін’юст відкрив доступ до реєстру підприємств-боржників. Нині база містить 957 компаній.

«Найбільшими боржниками наразі є ПАТ «Футбольний клуб» «Металіст», борги якого перед працівниками перевищують 112 млн грн, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство з обсягом заборгованості 74,1 млн грн та ПАТ «Запоріжжяобленерго», яке має 27,6 млн грн боргу із виплати зарплат згідно постанов суду», - поінформував Павло Петренко.

Теги: Українці,Заробітна плата,Павло Петренко

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео