Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська

Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська
353709 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року мешканець м. Донецька, підтримуючи кремлівську ідеологію, добровільно погодився співпрацювати з державою-агресором. Він обійняв посаду «заступника голови адміністрації м. Світлодарська днр».
 
 
До його обов’язків входять організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, він розпоряджається комунальним майном в окупованому рф місті та реалізовує політику незаконної влади щодо функціонування занепалого житлово-комунального фонду.
 
Також псевдопосадовець відповідає за роботу з підконтрольними засобами масової інформації. Під час зустрічей з населенням він проводить пропагандистські акції, направлені на підтримку рф. Крім того, закликає містян підтримувати насильницькі дії держави-агресора проти України.
 
Наразі підозрюваного оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео