Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рівень злочинності на Донеччині є найнижчим в країні: 48,4 злочини на 10 тисяч населення

140125 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це сьогодні, 26 грудня, повідомив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час підсумкової прес-конференції щодо результатів роботи в 2018 році.

Звітуючи про оперативну ситуацію в області, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області відзначив, що головним критерієм оцінки діяльності поліції є довіра громадян.

«За допомогою до поліції в 2018 році звернулися 385 тисяч громадян, що на 31 тисячу більше, ніж торік. Це свідчить про те, що громадяни стали більше нам довіряти», - зазначив Микола Семенишин.

З усіх повідомлень, що надійшли до поліції, лише 12,6% - кримінального характеру. Відтак, кількість злочинів на Донеччині сьогодні є найнижчою в країні та складає 48,4 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення.

Розкриття злочинів, зокрема тяжких та особливо тяжких, збільшилося на 3%. На Донеччині розкритий кожен другий злочин. Серед них - 93% вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, 76% розбоїв, 74% грабежів, усі факти зґвалтувань. В рамках протидії тероризму притягнуто до відповідальності 313 бойовиків.

З незаконного обігу вилучено 219 одиниць вогнепальної зброї, понад 115 тисяч боєприпасів, серед яких - 904 гранати, 111 тисяч патронів, а також 194 кг вибухових речовин.

Викрито 8 фактів торгівлі людьми. Зокрема за злочини в сфері торгівлі людьми та суспільної моралі повідомлено про підозру 19 особам по 188 кримінальним провадженням.

Найбільш поширеними видами злочинів на Донеччині є крадіжки, які складають половину від усіх кримінальних правопорушень. На сьогодні розкрита кожна друга крадіжка з помешкань громадян.

«За результатами соціологічного дослідження, проведеного в 2018 році Центром інформації про права людини за підтримки ПРООН в Україні, жителі Донбасу, порівняно з минулими роками, вважають поліцію одним з найефективніших способів захисту своїх прав», - підсумував Микола Семенишин.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині поліцейські розшукали кожен другий викрадений автомобіль.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео