Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині за участі КОРДу протягом року вилучено близько 8 тон макової соломи

112246 ПЕРЕГЛЯДІВ

Затримано транснаціональних торгівців людьми, шахраїв та наркозбувальників з мільйонними каналами продажу. Загалом спецназ майже півсотні разів залучався до поліцейських операцій з підвищеним ризиком.

В Управлінні Корпусу оперативно-раптової дії Донецької області підбили підсумки службової діяльності за 2018 рік.

Цифри – другорядне, головне – підвищення загальних навичок, які не в стінах, а при реальних затриманнях дозволять за лічені секунди нейтралізувати небезпеку і знешкодити зловмисника без втрат. Останній пункт – це головна вимога до бійців елітного спецпідрозділу. Тому й завдання – практичні. Відтак у спецпризначенців прийнято заліки з вогневої підготовки, медицини та тактики дій в приміщенні.

На вогневий рубіж виходять групи бійців. Мета кожного – влучність та швидкість. Потрапити у «яблучко» стрільці мусять за 6 секунд. 2 вистріли стоячи, «проблема», перезарядка і ще двічі з коліна. Один за одним спецназ показав гідні результати.

На другому етапі команди повинні були врятувати життя свого бойового товариша, якого поранено при виконанні умовного завдання. Перед заходом на територію – силові навантаження. Для створення емоційного тиску у приміщенні були перебої зі світлом, крім того, лунали звукові подразнювачі. Зони умовно розподілено на червону, жовту та зелену. При вході бійці одразу займають кожен свою позицію – всі без слів розуміють свої обов’язки. Поки одні прикривають спини колег, інші надають невідкладну медичну допомогу. Ще один – контролює шляхи відходу. Все це – у повній екіпіровці з використанням маркерної зброї. Не зважаючи на дрібні прорахунки, із завданням впоралися усі групи бійців.

У фіналі ж «четвірки» зачищали території у двох кімнатах, де забарикадувалися озброєні злочинці. До слова, роль негідників виконували керівники підрозділів, аби спецпризначенці відчували силу по іншу сторону дверей і вчилися самостійно та миттєво приймати рішення.

Слід відзначити, що вогнева підготовка для кордівців розпочалася за день до основних заліків з виїзду на спецтехніці на полігон, де бійці відпрацьовували тактику ведення вогню з різних видів озброєння.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео