Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині КОРД відпрацював спецоперацію зі знешкодження противника з використанням сучасних методів ведення бою

223878 ПЕРЕГЛЯДІВ

Операція «Грім» пройшла в польових умовах із задіянням пересувного ситуаційного центру. Завдяки оперативному обміну даними, швидкій їх обробці та координації усіх дій з місця поставлена мета виконана без втрат.

Сьогодення вимагає від правоохоронців пошуку та впровадження новітніх технологій та прийомів, аби якісно виконувати службові обов’язки. «Йдуть в ногу з часом» і спецпризначенці, чия робота пов’язана з підвищеним ризиком. Бійці постійно вдосконалюють свою професійну майстерність, використовують новітнє обладнання, вводять іноземні методики, бо саме від їхніх дій часто залежить життя.

Начальник Управління КОРД в Донецькій області Андрій Коваленко відзначає, що цього року для бійців додано ще одну нову тематику «Сучасні методи управління та проведення спеціальних операцій». Техніка та мета залишається незмінною, проте ключове навантаження лягає на управління та зв’язок. З урахуванням нових вимог спецпризначенці здійснили польовий вихід, залучивши до заходів штабний пересувний ситуаційний центр.

«У автомобіля дуже великі можливості, в плані і управління, і зв’язку. Тому обидва напрямки ми координували саме з нього. В автомобіль вбудовано сучасні засоби передачі інформації, тому всі дані, які транслювалися з камер, оперативно надходили на планшети керівників груп. Бійці могли бачити повну картину того, що відбувається, а відтак приймати більш виважені та правильні рішення щодо подальших дій при виконанні спеціальної операції», - відзначає Андрій Коваленко.

Кінцевою метою навчань стало знешкодження супротивника. З числа кордівців було сформовано 2 штурмові групи, евакуаційну та медичного забезпечення, групу вогневої підтримки, а також управління і зв’язку.

Трохи більше ніж за годину загрозу було нейтралізовано без втрат серед особового складу.

Нагадаємо, що тиждень тому бійці підбили підсумки своєї службової діяльності заліками з тактичної та вогневої підготовки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео