Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Я впевнений у своїх бійцях на всі 100%», - командир роти особливого призначення поліції Донеччини Вадим Мотов

224511 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліцейські з роти особливого призначення є потужним підсиленням особового складу при забезпеченні правопорядку та недопущенні масових заворушень. Крім того, цілодобово на варті безпеки мешканців Маріуполя – бронегрупи у складі спецпризначенців. Чи важко утримувати планку спецназу, а також які навантаження щодня витримують бійці - з перших вуст від їх керівника.

Головним завданням підрозділу особливого призначення є утримання стабільного оперативного стану, підсилення поліцейських під час протестів, масових заходів, футбольних матчів, а також охорона учасників кримінального процесу, перелік котрих визначено законодавством.

Аби укріплювати боєздатність, щодня бійці тренуються та відшліфовують навички. Заняття в тирі, виїзди на полігон, тижні «виживання» вже стали буденністю, однак щоб потрапити до спецназу – вимоги ще жорсткіші. Кожен кандидат піддається ретельній перевірці, проходить співбесіду, а потім – тест-драйв від провідних інструкторів. Силові навантаження – максимальні, адже ніколи не знаєш, яке завдання отримаєш наступної хвилини. За спинами кожного з них – тисячі мирних життів.

Кожен, хто вже є бойовою одиницею спецназу, пройшов спеціальне навчання і є сертифікованим спецназівцем, а кістяк складають ті, хто протистояв найманцям РФ на лінії вогню. Є у підрозділі і дівчата, які не поступаються у підготовці бійцям – чоловікам. Відтак «Світлячок» - дівчина з милим позивним,в 2014 році записалася у добровольчий підрозділ МВС. Ризикуючи життям, збирала інформацію про настрої в окупованих містах та пересування сил противника. Після розформування підрозділу разом зі своїми побратимами прийшла служити в поліцію.

Командиром роти поліції особливого призначення є колишній КОРДівець, який досконально володіє навичками спецназа.

З жовтня минулого року з числа бійців сформовано бронегрупи, які щодня в цілодобовому режимі курсують вулицями Маріуполя. Вони виїжджають на тяжкі та особливо тяжкі злочини, масові заворушення, а також надають допомогу у забезпеченні публічної безпеки. Старшим таких груп є поліцейський територіального підрозділу місцевої поліції, а решту складає спецназ.

За останні місяці 2018 року силами груп реагування затримано за різного роду правопорушення 30 осіб, ще 24 – притягуються до відповідальності у сфері наркообігу. Задокументовано факт нелегального поводження зі зброєю, 4 мешканців доправлено до поліцейських відділень за підозрою в участі у незаконних збройних формуваннях.

З початку 2019-го року виявлено 33 правопорушника, задокументовано 24 факти незаконного наркообігу та двічі вилучалася зброя. Відсторонено від керування водія, що сів за кермо напідпитку, доправлено до відділу поліції цвинтарного вандала та особу, що погрожувала вбивством.

Так, наприклад, днями зусиллями такої бронегрупи було вилучено у маріупольця близько 3 кілограмів марихуани. Зловмисник зберігав рослину вдома для особистих потреб.

«Через схожість наших функцій ми тісно співпрацюємо з патрульним ТОРом, наближаємось до їх стандартів, а нещодавно брали спільно з ними участь у всеукраїнських навчаннях у с.Віта Поштова. До того ж, я не вимагаю від бійців того, чого не можу зробити сам, а тому впевнений у кожному з них на всі 100%», - коментує командир роти особливого призначення поліції Донеччини Вадим Мотов.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео