Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Повідомлення про підкуп вчителів на Донеччині представниками кандидата в президенти – фейкове та створене на тимчасово окупованій території», - Микола Семенишин

112689 ПЕРЕГЛЯДІВ

В ході розслідування вказаного кримінального провадження поліція опитала понад 500 громадян. Про це начальник поліції Донецької області повідомив сьогодні, 15 лютого, під час спільної прес-конференції з представниками Громадянської мережі ОПОРА у Краматорську.

Прес-конференція «Як громадські спостерігачі та Національна поліція реагують на виклики виборчого процесу на Донеччині» відбулася на базі Антикризового медіа-центру за участі представників політичних сил регіону.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин розповів про роботу поліції щодо забезпечення проведення виборів та реагування на порушення виборчого законодавства.

Він повідомив, що головний принцип, яким керується поліція, - політична нейтральність, тому поліцейські реагують на всі без виключення повідомлення про порушення виборчого законодавства.

На сьогодні в області зареєстровано 66 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Відкрито три кримінальних провадження. Два з них - за фактами підкупу виборців, ще одне – грубе порушення громадського порядку відносно кандидата у президенти України (ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство»).

«За фактом підкупу виборців у Новогродівці зараз проводяться першочергові слідчі дії. Щодо іншого, яке стосувалося незаконної агітації та ймовірного підкупу вчителів, поліція провела масштабну роботу. Було опитано понад 500 працівників освіти. На сьогодні ми розуміємо, що воно є фейковим і було створене на тимчасово окупованій території», - наголосив Микола Семенишин.

За словами керівника обласної поліції, найманцями РФ створено більше 30 неправдивих повідомлень з метою дестабілізації ситуації на Донеччині.

Крім того, за фактами адміністративних правопорушень поліцейськими складено 5 протоколів, які скеровані до суду.

Микола Семенишин відзначив, що сьогодні поліція налагоджує конструктивний діалог з представниками всіх політичних сил.

«Ми маємо забезпечити прозорі, чесні вибори. Поліція готова оперативно реагувати на всі події. Наразі всі представники кандидатів у президенти підтвердили свою готовність до проведення виборчого процесу відповідно до закону», - зазначив керівник поліції Донецької області.

Раніше повідомлялося, що за фактом підкупу виборців у Новогродівці розпочато досудове розслідування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео