Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліцейські Донеччини пройшли навчання щодо дій під час виборів від Громадянської мережі «ОПОРА»

56783 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Краматорську відбувся тренінг «Ефективна поліція - забезпечення законності виборчого процесу» для 62 співробітників поліції за всієї області. Поліцейські вдосконалили навички з реагування на різні порушення виборчого законодавства. Співпраця поліції та громадської організації покликана забезпечити чесні вибори та у подальшому знизити до мінімуму кількість виборчих правопорушень.

Навчання поліцейських проводиться на прохання керівництва МВС та Національної поліції України. Ініціатива реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках проекту «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги», який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки британської допомоги від уряду Великої Британії.

Тренінги пройшли дві групи правоохоронців: працівники підрозділів превенції, які безпосередньо забезпечують охорону громадського порядку на виборчих дільницях, та слідчі, які розслідують правопорушення, пов’язані з виборами.

Поліцейські відпрацювали конкретні випадки виборчих правопорушень – як адміністративних, так і кримінальних, та алгоритм дій на кожне з них.

Крім того, співробітники поліції вивчали, як краще співпрацювати з громадськими спостерігачами, представниками медіа під час виборів.

Тренінг провів регіональний координатор всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа "ОПОРА" Олексій Кормілецький. Організація займається спостереженням за виборчим процесом вже 15 років.

Тренер повідомив, що «ОПОРА» не тільки фіксує виборчі порушення, але й робить кроки, аби превентивно боротися з ними і правильно їх розслідувати. Зараз планується ввести у практику, щоб по кожному дрібному порушенню громадська організація активно співпрацювала з правоохоронними органами.

«Наша спільна мета, щоб вибори прийшли чесно, демократично та прозоро. Кожному порушенню необхідно надати правову оцінку та отримати конкретне рішення суду. Таким чином, ми привчаємо суб’єктів виборчого процесу дотримуватися виборчого законодавства, формуємо політичну культуру громадян.І, маю надію, через кілька років ми змінимо і політичну культуру , і реально зменшимо кількість виборчих порушень. Впевнений, ця співпраця буде корисною для обох сторін», - зазначив Олексій Кормілецький.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео