Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині півсотні поліцейських та військових змагалися у рукопашному бою в пам'ять загиблого спецпризначенця Віталія Мандрика

28901 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Маріуполі відбувся ІІІ відкритий турнір Головного управління Національної поліції в Донецькій області з рукопашного бою імені бійця спецпідрозділу «Сокіл» Віталія Мандрика. Силою духу та бойовим мистецтвом вшановують щороку колеги подвиг побратима, який віддав за порятунок 500-тисячного міста найдорожче – власне життя.

27-річний старший лейтенант загинув при затриманні диверсійно-розвідувальної групи противника чотири роки тому, 23 лютого 2015 року. Завдяки самопожертві офіцера запланований бойовиками теракт не відбувся, а життя маріупольців були збережені.

Подвиг Віталія Мандрика увічнений у спортивних змаганнях, в яких він був неодноразовим чемпіоном – рукопашному бою. Обласному турніру було присвоєно ім’я героя та за сумісництвом майстра спорту України.

На татамі вийшли 13 команд, а це 50 учасників зі всієї Донеччини, які є членами фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

У честь мужнього правоохоронця змагалися працівники територіальних та підрозділів поліції особливого призначення, патрульної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Донецького юридичного інституту.

Головним суддею змагань став друг Віталія Мандрика Олексій Юдін - президент федерації рукопашного бою та змішаних єдиноборств м. Маріуполя, суддя міжнародної категорії з рукопашного бою, майстер спорту України.

«Ми з Віталієм разом виступали, він не один рік прославляв Донецьку область. Якось приїхали на збори, живемо в одній кімнаті, я ще сплю, а він вже прокидається та віджимається. Каже: «Хто рано встає, тому Бог дає». Рукопашний бій для працівників поліції - обов’язковий вид спорту, як для чоловіків, так і для дівчат, адже вони затримують злочинців», - зазначив Олексій Юдін.

Під час серії видовищних поєдинків поліцейські та інші учасники показали майстерне володіння прийомами та вміння голіруч знешкодити противника.

Переможців визначали у 5 вагових категоріях – від 70 до 90+ кг.

В командному заліку перемогу вибороли військовослужбовці в/ч 3035 Нацгвардії. Друге місце посіла команда прикордонників, а замкнули трійку лідерів бійці роти особливого призначення поліції Донеччини . До речі, вони стали кращими у вазі понад 90 кг.

Нагороди спортсменам урочисто вручив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин.

«Дуже знаково, що сьогодні змагання мають професійний характер, а участь у них беруть усі відомства МВС. Маю надію, що турнір з нагоди пам’яті нашого колеги, спецпризначенця Віталія Мандрика буде для нас усіх поштовхом до розвитку та самовдосконалення », - відзначив Микола Семенишин, вітаючи переможців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео