Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині відбулися тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС із забезпечення публічної безпеки під час виборів

84743 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 лютого у Маріуполі поліцейські, нацгвардійці та рятувальники відпрацювали дії при виникненні надзвичайних ситуацій та порушеннях виборчого законодавства. Від знешкодження бомби та виявлення ртуті до підкупу виборців та масових безладів з масштабною пожежею – такими були ввідні під час навчань. Завдання були змодельовані на основі реальних подій, що мали місце під час попередніх виборів.

У командно-штабних навчаннях були задіяні близько 200 учасників: керівники територіальних підрозділів поліції Донецької області, працівники спецпідрозділу патрульної поліції ТОР, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та курсанти Донецького юридичного інституту. Захід відбувся на базі «Академії поліції» ДЮІ МВС України.

Події розгорталися на двох умовних виборчих дільницях. Головними завданнями правоохоронців було забезпечити чесне проведення виборів, охорону порядку під час масових мітингів та оперативне реагування на екстрені ситуації.

Учасники відпрацювали 20 ситуаційних завдань. На першому етапі поліцейські вдосконалили алгоритм дій з протидії різного роду фальсифікаціям під час голосування.

Крім того, правоохоронці запобігли серії спроб зірвати вибори. Усі нештатні ситуації, такі як замінування виборчої дільниці, розпилювання газу у приміщенні, закладення ртуті, були припинені.

Під час навчань підрозділи МВС навчалися злагоджено врегульовувати масові конфлікти. Для цього були сформовані групи документування, резерву, блокування, конвоювання, медичного забезпечення та пожежогасіння, а також група комунікації (поліція діалогу).

За легендою, мирний протест переріс у масові заворушення, учасники якого спровокували пожежу та поранили поліцейських. Завдяки координованим діям порушення громадського порядку було локалізовано, його організатори затримані. У порушників вилучено зброю та боєприпаси.

Начальник поліції Донецької області Микола Семенишин відзначив, що працівники усіх підрозділів спрацювали кваліфіковано.

«При організації навчань ми враховували досвід при проведенні виборів в 2014 році. Сьогодні представники усіх відомств діяли чітко та злагоджено. Разом ми у черговий раз відшліфовуємо професійні навички при надзвичайних ситуаціях, щоб забезпечити публічну безпеку та вільне волевиявлення громадян під час виборів Президента України», - наголосив Микола Семенишин.

Керівник поліції області зауважив, що є, над чим ще попрацювати. Саме тому заплановано проведення аналогічних навчань, але у ширшому масштабі.

Крім того, взаємодію усіх сил МВС відпрацьовуватимуть і в кожному районі Донеччини. Микола Семенишин наголосив на персональній відповідальності керівників відділів та відділень поліції за чесне та безпечне проведення виборів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео