Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Оперативники Торецька спільно з прикордонниками в складі Об’єднаних сил затримали бойовика, який чергував на місці падіння малайзійського Боїнгу

196533 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звільнившись із в’язниці в 2014 році, тричі судимий житель окупованого Докучаєвська воював у складі незаконних збройних формувань. Затриманий блокував доступ ЗМІ та представників різних організацій до частин збитого російськими формуваннями літака. Відтак, перешкоджав отриманню об’єктивної інформації про теракт, в якому загинули майже 300 людей.

Чоловік вийшов з місць позбавлення волі влітку 2014 року та відразу влаштувався на службу до терористів. Загалом 41-річний найманець провів за гратами 12 років, зокрема – за зґвалтування.

Новобранцю видали форму і автомат Калашникова. З вогнепальною зброєю в руках злочинець здійснював незаконну фільтрацію громадян на блокпостах в Шахтарському районі. Неодноразово був свідком злочинів бойовиків над мирними жителями.

Бойовик був задіяний на охорону уламків рейсу МН 17 малайзійських авіаліній, який було збито з майже 300 пасажирами на борту.

«Коли я приїхав, тіл там вже не було, на місці залишалися невеликі частини літака. Моїм завданням було не підпускати до деталей ЗМІ та різних представників», - розповідає затриманий.

За словами найманця, місцеві казали, що ракету по літаку випустили з боку окупантів, але відразу на місце прибув Бєс зі своїм загоном, які залякали населення розстрілом, щоб вони мовчали.

На фото в соцмережах, підозрюваний зафіксований на позиціях проросійських сил поряд з бойовою технікою. До яких злочинів причетний затриманий – з’ясує слідство.

В 2017 році бойовик дезертирував та працював в жеку, а коли в окупації життя не склалося – приїхав на підконтрольну Україні територію у Торецьк.

Тут він був викритий оперативниками карного розшуку та працівниками прикордонної служби. Наразі з підозрюваним працює слідство.

Попередньо йому інкримінується ч.5 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Учаснику НЗФ загрожує до 15 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео