Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Покровському районі стартувало профілактичне відпрацювання, спрямоване на стабілізацію оперативної обстановки

196537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Об’єднані сили та Національна поліція проведуть серію превентивних заходів на території обслуговування Покровського відділу поліції та підпорядкованих йому відділень в Авдіївці, Добропіллі, Мирнограді та Селидовому. Про це повідомив сьогодні, 28 лютого, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу у Покровську.

Відпрацювання розпочато за ініціативою командувача операції Об’єднаних сил Сергія Наєва. Заходи триватимуть до 25 березня. В профілактичній операції задіяні всі служби поліції Донецької області.

Мета превентивних заходів - підвищення ефективності розкриття злочинів, в тому числі минулих років, а також зниження рівня аварійності на дорогах. У минулому році внаслідок ДТП на території обслуговування Покровського відділу поліції загинули більше 20 людей.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області відзначив, що в 2018 році на території Донеччини було проведено 18 оперативно-профілактичних відпрацювань, з них 8 – саме у Покровському районі та підпорядкованих підрозділах.

«Це дало змогу на 15 % знизити рівень злочинності, а також покращити оперативну обстановку, якість надання поліцейських послуг та безпекову складову», - зазначив Микола Семенишин.

Керівник поліції області відзначив позитивні результати роботи покровської поліції з розкриття тяжких злочинів. Так, в цьому році розкриті всі умисні вбивства та пограбування.

Крім того, припинено діяльність двох організованих злочинних груп та наразі триває документування третього угрупування, які завдали державі мільйонних збитків. Серед підозрюваних - посадові особи Покровської міської ради, які привласнювали державні кошти. Кримінальні провадження відносно двох ОЗГ вже скеровані до суду.

Разом з тим Микола Семенишин повідомив, що з 18 жовтня по 16 лютого в м. Покровську відбулося серія злочинів, пов’язаних з умисним пошкодженням майна, які наразі нерозкриті. Зокрема це підпали 10 автомобілів.

«Ми вивчили всі кримінальні провадження, слідчим управлінням надано вказівки щодо проведення невідкладних слідчих дій, спрямованих на підвищення ефективності розкриття цих злочинів. Наразі відпрацьовується декілька версій, проводяться всі необхідні заходи», - наголосив Микола Семенишин.

Начальник обласного главку поліції відзначив значну роль взаємодії поліції та суспільства у протидії злочинності та закликав громадськість долучитися до підтримання правопорядку у своєму місті.

Про усі факти правопорушень, виявлення зброї або підозрілих осіб повідомляйте на лінію 102.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео