Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліцейських собак Донеччини обстежили лікарі мобільного ветеринарного пункту Нацполіції

112731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медики залишилися задоволеними станом здоров’я вихованців кінологічного центру поліції Донецької області. Огляд проведено в рамках пілотного проекту Національної поліції, спрямованого на підвищення ветеринарного забезпечення службових собак на території проведення операції Об’єднаних сил.

Сьогодні в Маріуполь завітав пересувний ветцентр поліції Хмельницької області, оснащений апаратом УЗД та іншим обладнанням для невідкладної допомоги тваринам.

На шляху до Донеччини лікарі оглянули не один десяток службових собак та зробили 5 операцій у Дніпрі і 3 вакцинації в Северодонецьку Луганської області.

«На Сході країни службові собаки виконують відповідальні завдання з охорони публічної безпеки, а саме пошуку зброї та вибухівки, наркотиків, розшуку злочинців. Відтак, велика увага приділяється тому, щоб вони були здорові. Собакам буде проведено ретельне обстеження та надана необхідна допомога», - зазначив заступник начальника відділу організації кінологічної служби Нацполіції Ярослав Красьоха.

На Донеччині медогляд пройшли 24 чотирилапих «детектива».

«Це певно перший кінологічний центр, де особливих проблем зі здоров’ям у службових собак не виявлено. Нами надана більше профілактична допомога, консультації. Як ветеринарний лікар я задоволений станом собак, вперше за час нашої подорожі», - повідомив головний лікар Хмельницької державної лікарні ветеринарної медицини Кирило Чумаков.

В кінологічному центрі поліції Донеччини є свій ветеринарний лікар, який щодня стежать за станом здоров’я своїх підопічних.

«Допомога мобільного ветеринарного пункту дуже потрібна, бо ми поки що не маємо свого медичного обладнання. Досвід провідних ветеринарів допоможе більш детально проводити діагностику та лікування в разі виявлення захворювань», - зазначив начальник кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Донецькій області Леонід Котов.

Леонід Котов відзначив, що у цьому році заплановане відкриття власного ветеринарного пункту із сучасним обладнанням, яке дасть змогу на місці проводити необхідну діагностику та лікування службових собак.

Нагадаємо, в 2018 році за допомогою поліцейських собак на Донеччині було розкрито 278 злочинів, виявлено більше 112 кг вибухівки та 15 тисяч набоїв. А лише за два місяці 2019 року хвостаті «спецпризначенці» допомогли розкрити 32 злочини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео