Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Добровольці, які несуть службу на Сході країни, отримали нагороди від керівництва МВС та Національної поліції

56880 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 березня захисників, які за покликом серця пішли боронити незалежність України, під час візиту на Донеччину привітали заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян та заступник Голови Національної поліції Ігор Клименко. 123 добробатівця, які нині несуть службу в складі операції Об’єднаних сил, відзначені нагородами з нагоди Дня українського добровольця.

Урочистий захід відбувся у прифронтовому Бахмуті. У 2014 році колишні менеджери, бухгалтери та вчителі зі всієї України взяли до рук зброю та стали на захист країни. Сьогодні вони продовжують відстоювати свободу та цілісність держави в лавах Національної поліції та Нацгвардії на Донеччині та Луганщині.

Подвиг добровольців допоміг зупинити агресію РФ та врятував країну. Багато героїв віддали за це власне життя. Присутні вшанували загиблих побратимів хвилиною мовчання.

Вітання від міністра МВС Арсена Авакова бійцям добровольчих батальйонів передав його заступник Вадим Троян.

«Бажаю, щоб ваш дух не зламався. Кожен з вас може сказати: «Я ніколи на зраджував свою вітчизну, я ніколи не зраджував свій народ, я - доброволець». У нас є одна велика перемога. У нас є хлопці, які зібралися, взяли зброю, пожертвували всім та не дали ворогу можливості пройти далі. Ворог боїться нас. Кожен з нас - це воїн, і залишиться ним до кінця життя», - звернувся до добровольців Вадим Троян.

Сьогодні у складі правоохоронців – герої, що пройшли найтяжчі бойові операції: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт. Вони забезпечують безпеку та громадський порядок у містах, протидіють злочинності та втілюють у життя реформи МВС.

Заступник Голови Національної поліції Ігор Клименко відзначив, що на початку бойових дій у добробатівців не було ані зброї, ані бронежилетів, ані зарплатні, ані нагород.

«Бажаю щоб наша країна пам’ятала своїх героїв і їх подвиг. Пам’ятала тих, хто поклав свої голови, і тих, хто сьогодні служить на благо нашої держави. Серед поліцейських є добровольці, які отримали важкі травми, проте вони живуть, вони служать, і ми їх підтримуємо», - зазначив Ігор Клименко.

Поліцейські та військовослужбовці нагороджені відомчими відзнаками «Вогнепальна зброя», нагрудними знаками «За безпеку народу», «За відвагу в службі», «За відзнаку в службі», а також цінними подарунками і подяками.

Серед добровольців, які виявили мужність та героїзм при захисті України, – троє жінок.

Добробатівців привітали також заступник командувача операцією Об’єднаних сил Олег Грунтковський, керівники поліції Донецької та Луганської областей Микола Семенишин та Сергій Колесник.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео