Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Усі сили підрозділів МВС спрямовані на запобігання будь-яким правопорушенням та забезпечення чесних виборів», - Іван Варченко

112825 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це радник міністра внутрішніх справ України повідомив сьогодні, 21 березня, під час робочої наради з керівниками правоохоронних органів в Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області.

Під час наради було розглянуто питання щодо забезпечення публічної безпеки та законності під час проведення виборів.

Іван Варченко наголосив, що органи системи МВС зацікавлені у попередженні будь-яких правопорушень під час виборчого процесу. Відтак, проводиться масштабна превентивна робота з суб’єктами виборчого процесу.

«Ми систематично спілкуємося, використовуючи всі можливості – за допомогою ЗМІ та особистих зустрічей у трудових колективах, з кожним із суб’єктів сьогоднішньої виборчої кампанії, інформуємо членів дільничних комісій, спостерігачів та виборців про законність тих чи інших дій під час виборів, їхні права, обов’язки та їх обмеження. Ця інформаційна робота спрямована на запобігання будь-яким порушенням та забезпечення чесних виборів», - зазначив Іван Варченко.

Зокрема радник глави МВС наголосив на дотриманні політичної нейтральності суб’єктами виборчого процесу.

«Поліція дотримується обов’язку бути нейтральними та неупередженими. Варто відзначити, що обмеження щодо політичної нейтральності стосуються і працівників органів державного і місцевого самоврядування. Для нас важливо, аби для українців та всього світу не було сумнівів у легітимності президента», - підкреслив Іван Варченко.

Кожен з керівників правоохоронних органів доповів про стан роботи по забезпеченню проведення виборів.

Начальник поліції Донецької області Микола Семенишин відзначив, що відсьогодні особовий склад переведений на посилений режим несення служби.

«Сил та засобів достатньо, щоб запобігти будь-яким спробам дестабілізації ситуації та спотворення результатів виборів», - зазначив Микола Семенишин.

У день виборів на охорону громадського порядку та публічної безпеки буде задіяно понад 5200 правоохоронців, зокрема підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної та міграційної служб. Сформовані резерви для оперативного реагування на можливі порушення законодавства.

Як відзначив радник міністра внутрішніх справ, під час цієї виборчої компанії правоохоронці не заплющують очі на найменші порушення виборчого законодавства та реагують на всі повідомлення без винятку.

Станом на сьогодні на Донеччині зареєстровано 233 події, пов’язані з виборами. За 9 фактами розпочато кримінальні провадження. Складено 13 адміністративних протоколів.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео