Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліцейські за місяць задокументували майже 600 злочинів – підсумки профілактичної операції у Покровському районі

252887 ПЕРЕГЛЯДІВ

До кримінальної відповідальності притягуються понад 100 осіб, а кількість майнових злочинів в результаті відпрацювання знизилася майже на 15%. Про це сьогодні, 6 квітня, повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області-начальник кримінальної поліції Артем Кисько під час брифінгу у Покровську.

Масштабне відпрацювання тривало на території обслуговування Покровського відділу поліції та підпорядкованих йому відділень. А це п’ять великих міст – Покровськ, Авдіївка, Добропілля, Селидове, Мирноград, а також райони, в тому числі прифронтова зона.

З метою безпеки жителів з 25 лютого до 25 березня у взаємодії з командуванням Об’єднаних сил поліція провела серію цільових оперативних та превентивних заходів. Вони були спрямовані на стабілізацію оперативної обстановки, підвищення ефективності розкриття злочинів, а також зниження рівня аварійності на дорогах. В операції були задіяні понад 300 поліцейських.

В результаті відпрацювання було виявлено та задокументовано 578 злочинів, за усіма розпочато кримінальні провадження. По 111 провадженням зловмисникам повідомлено про підозру.

У період відпрацювання було скоєно три вбивства, усі вони розкриті. З трьох пограбувань по двом особам вже повідомлено про підозру. За крадіжки затримано понад півсотні підозрюваних. Також розкриті 14 шахрайств.

«В результаті відпрацювання кількість майнових злочинів знизилася майже на 15 %. А навпаки зросла кількість злочинів профілактичного характеру, які виявляли поліцейські, - ті, що пов’язані з незаконним обігом зброї та наркотиків», - зазначив Артем Кисько.

Оперативники карного розшуку повели понад 60 обшуків, в результаті яких було вилучено зброю та наркотики.

З незаконного обігу вилучено 8 одиниць вогнепальної зброї та понад 560 боєприпасів – набої та гранати. В Авдіївці особа затримана за спробу збуту гранати. Припинено 64 наркозлочини.

Викрито 10 бойовиків. Поліцейські розшукали 14 осіб, які переховувались від слідства та суду та 10 безвісно зниклих людей.

У період відпрацювання слідчі скерували до суду 113 кримінальних проваджень, з них 30 - за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

За адміністративні правопорушення складено понад 3 тисячі протоколів. Від керування транспортом відсторонені 84 водія, які перебували за кермом під дією алкоголю та наркотиків. З них 6 – водії таксі.

Резонансний приклад – затримання п’яного водія у Селидовому, який поставив під загрозу життя своїх пасажирів та створив аварійно-небезпечну ситуацію. Для зупинки зловмисника бійці роти поліції особливого призначення змушені були застосувати зброю.

Поліцейські перевірили понад 2,5 тисяч власників зброї. За порушення в сфері поводження зі зброєю складено 102 адміністративні протоколи. У порушників вилучено 105 одиниць зброї.

Крім того, начальник кримінальної поліції прокоментував оперативну ситуацію в регіоні.

«На теперішній час на території Донецької області жодного злодія в законі не перебуває», - зазначив Артем Кисько.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео