Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Звернення Президента України Володимира Зеленського увечері 77-го дня війни

389526 ПЕРЕГЛЯДІВ

➡️ Маємо серію серйозних новин – однозначно позитивних для нашої оборони. Перше. Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки проголосувала за новий і вагомий пакет підтримки для нашої держави та глобальної демократії. Майже на 40 мільярдів доларів. Скоро відбудеться й друге голосування – у Сенаті США. Після чого це рішення потрапить на підпис Президенту Байдену й набуде чинності.

➡️ Ці кошти будуть використані максимально швидко й без бюрократії для посилення захисту України. Передусім, це зброя та боєприпаси для нас, обладнання. Але не тільки. Це також підтримка розслідування воєнних злочинів Російської Федерації, окупантів, підтримка дипломатичної роботи тощо.

➡️ Друге рішення – важливе й навіть історичне. Це поновлення Америкою знаменитої програми ленд-лізу.

➡️ І це не випадковість, що новий закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні був підписаний саме 9 травня. Я вдячний особисто Президенту Байдену за цю підтримку, за це рішення й за такий символізм. Бо ми зараз захищаємо свободу та право на життя для всіх вільних народів у війні проти тиранії, яка становить для Європи не меншу загрозу, ніж була 80 років тому.

➡️ Говорячи просто, ленд-ліз – це схема передачі нам усього, що необхідно для оборони. Хоча формально це ніби позика, але по суті вона настільки вигідна, що називати її позикою некоректно.

По-перше, ми отримаємо доступ до сучасної зброї, боєприпасів, обладнання, і нам не треба шукати варіанти, як за це все заплатити. 

По-друге, тепер із ленд-лізом Президенту США не потрібно буде узгоджувати з Конгресом, яку допомогу він надає. Це прискорить постачання.

➡️ Україна дуже предметно й постійно обговорює з нашими друзями тему безпекових гарантій для Україні. Зустріч «Великої сімки» 8 травня, у якій наша держава вперше взяла участь на рівні лідерів, була передусім про це. Ми домовляємося з провідними державами світу, щоб дати Україні впевненість у безпеці на десятиліття вперед. 

➡️ Хай там що роблять окупанти, це нічого не означає. У них немає шансів. Я впевнений, що ми звільнимо нашу землю і людей. До речі, сьогодні у спілкуванні зі студентами університетів Франції відчув таку впевненість і в їхніх запитаннях. А з новою підтримкою від США, з ленд-лізом, з усією тією допомогою, яку ми отримуємо від Великої Британії та Євросоюзу, від Канади, Японії, Австралії – без перебільшення, від усього вільного світу, – нам буде легше.

➡️ Говорив сьогодні і з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Про оборонну допомогу Україні, енергетичну взаємодію та нові санкції. Нові – проти Росії. Крок за кроком робимо все, щоб саме агресору було найбільш боляче від агресії.

➡️ Вчора державними нагородами були відзначені 404 військовослужбовці Збройних Сил України. 

➡️ Звання Героя України (посмертно) присвоєно полковнику Ігорю Бедзаю, начальнику служби безпеки польотів – старшому інспектору-льотчику командування Військово-Морських сил. А всього за час повномасштабної війни державними нагородами відзначені понад 13 тисяч наших військових.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео