Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інформаційні війни Україна – Росія!

223165 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Інформаційному агентстві «Україна Інформ» відбулись Громадські слухання на тему:

Інформаційні війни Україна – Росія!

1. Проблема:

шляхом висвітлення неправдивої інформації в засобах масової інформації, на сайтах без ідентифікації особи якій ці сайти належать, щодо підприємств, громадських діячів, керівництва уряду, правоохоронних органів, працівників прокуратури, державних службовців, також висвітлення неправдивої інформації на сайтах зареєстрованих на громадян України або підприємства України:

-  загроза економічній безпеці України;

-  загроза Державності України;

-  загроза політичній безпеці.

2. Шляхи вирішення проблеми:

- судові рішення;

- указ президента щодо блокування сайтів;

- створення органу державної влади або не державної структури, з відповідними повноваженнями, який матиме право блокувати роботу сайтів;

- створення реєстру сайтів, які попадають під моніторинг.

3. Практика США та країн Євросоюзу боротьби з даною загрозою.

В ефірі було підняти така тема, як висвітлення неправдивих фактів в засобах масової інформації. Яким чином це загрожує економічній, політичній безпеці України та навіть її державності.

В громадських слуханнях взяли участь:

• Голова Всеукраїнської профспілки юристів –  Вадим Чорний;
  • Перший заступник Генерального Прокурора України (2014 р.) –  Микола Голомша;
  • Народний депутат України – Микола Паламарчук;
  • Народний депутат України – Андрій Соловей;
  • Народний депутат України – Віктор Кривенко;
  • Володимир Мартиненко –  радник Міністра в МВС України, член Колегії МВС України, Голова Громадської ради при МВС України;
  • Професор Академії прокуратури –  України Леонід Грицаєнко;
  • Голова Комітету економістів України, кандидатом економічних наук –  Андрій Новак  Політична Партія «Патріот»;
  • Політолог – Василь Мокан;
  • Адвокат – Денис Ципін;
  • Адвокат –  Володимир Максимець;
  • Адвокат – Людмила Тарута;
  • Громадський діяч – Світлана Синявська;
  • Радник Голови Національного комітету по боротьбі з корупцією – Денис Бєлов;
  • Юрист –  Сергій Линок.

Відбулось обговорення внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп (висвітлення неправдивої інформації в засобах масової інформації).

Прийнято рішення обговорити дану проблему за участю журналістів, адвокатів, громадських діячів, депутатів верховної ради України. Створити робочу групу та спільно розробити відповідний текст законопроекту, де депутати будуть авторами законодавчої ініціативи щодо закону про наклеп, а саме визначити, яка саме буде відповідальність за поширення завідомо неправдивої інформації, яка у судовому порядку буде доведена.

Теги: Вадим Чорний,Микола Голомша,Микола Паламарчук,Андрій Соловей,Віктор Кривенко,Андрій Новак,Василь Мокан,Світлана Синявська,Денис Ципін,Денис Бєлов,Україна Інформ,Всеукраїнська профспілка юристів,Національний комітет по боротьбі з корупцією

Редактор: unt@ukr.net