Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ОБСЄ контролюватиме українські кордони

ОБСЄ контролюватиме українські кордони
81131 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зростання напруження у зоні проведення антитерористичної операції через збільшення обстрілів з важкої артилерії проросійськими терористичними формуваннями призвело до несподіваного рішення з боку світової політичної спільноти.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, котра наразі знаходиться у Донбасі в якості спостерігача, введе в Україну власних військових. Такі міри для ОБСЄ є крайніми, оскільки раніше моніторингова місія майже не втручалася в україно-російський військовий конфлікт, обмежуючись лише наданням звітів Європі щодо ситуації у зоні АТО.

Вищезазначене рішення було прийняте також з огляду на високий рівень безкарності у самопроголошених «Л/ДНР», «лідери» котрих не тільки не дозволяли представникам ОБСЄ допомагати місцевим жителям тимчасово окупованих українських територій, а й брали у заручники спостерігачів місії.

Забезпеченням безпеки у Донбасі, спираючись на звітування членів моніторингової місії, також займатимуться країни «великої п'ятірки». Нагадаємо, це США, Великобританія, Німеччина, Франція та Італія. Наразі в Україні спільно з учасницями «G5» розробляється велика дорожня карта, згідно якої місія ОБСЄ отримає доступ як до окупованих територій, так і до україно-російських кордонів. Сама «велика п'ятірка» збільшить тиск на агресивну Росію, тим самим, закликаючи РФ припинити військові дії у нашій державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео