Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ОБСЄ зафіксувала російських військових на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала російських військових на Донбасі
244214 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Близько 30 тисяч людей у військовій уніформі – і це лише на двох пропускних пунктах між Росією та Україною.

     Таку інформацію надав у своєму докладі представник США при ОБСЄ Данієль Баєр. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні встановила відеокамери в пропускних пунктах «Гуково» та «Донецьк», аби проконтролювати ймовірні порушення в районах розведення сил на дотичних лініях у Донецькій області. Як стало відомо, камери зафіксували не менше 30-ти тисяч військових, що прибули з Росії. За словами Баєра, складно навіть уявити, що коїться на непідконтрольних Україною пунктах російсько-українського кордону.

     У свою чергу Росія всіляко робить перепони. Зокрема, вже три місяці не відповідає на запити місії дозволити наглядачам обійти вищезгадані пункти за їхнім периметром, аби побачити ситуацію вцілому. Проте попри «підніжки» Кремля у цій справи, ОБСЄ все ж вдалося задокументувати факти агресії та дестабілізації Росії в Україні.

     Баєр зазначив, що Кремль видає своїх військових за цивільних із ціллю приховати правду. Вони прибувають на Донбас і там отримують необхідне озброєння, щоб воювати. Наразі місії відомо лише про 27 випадків, коли в Росію поверталися військові катафалки.

     Данієль Баєр наголосив, що Кремль негідно вчиняє не лише по відношенню до сусідньої держави, але й ставить криваву мітку на своїй совісті. За його словами, Росія відправляє на нікому непотрібну війну своїх синів, чим стидить їхню пам'ять в очах історії, оскільки не визнає їхніх жертв.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео