Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Савченко не вповноважена займатися питанням звільнення бранців

Савченко не вповноважена займатися питанням звільнення бранців
135854 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таке повідомлення зробив радник голови СБУ Юрій Тандіт. Чиновник запевнив, що нардепа не уповноважували вести переговори.
     За словами Тандіта, питанням заручників можуть займатися виключно компетентні органи в рамках Мінських домовленостей. Зокрема, зараз ця робота знаходиться в компетенції Служби безпеки України та гуманітарної групи в Мінську. За словами пана Тандіта, схему обміну заручниками, яку обговорювала Савченко на зустрічі з ватажками ЛНР і ДНР, раніше вже озвучувала українська сторона. Так в листопаді цього року влада України запропонувала обміняти 228 бойовиків на 57 українців. Тандіт запевнив, що вони звіряли кожне призвіще зі списку та ретельну перевіряли надану інформацію сепаратистами щодо бранців.

     Тандит припустив, що Савченко могла озвучити слова керівника СБУ Василя Грицака, який нещодавно відвідав Краматорська та заявив, що готовий обміняти чотирьох сепаратистів на одного героя. Загалом коментувати вчинок нардепа пан Тандіт відмовився.

     Нагадаємо, днями Надія Савченко організувала зустріч з ватажками бойовиків і провела з ними переговори щодо обміну полоненими. За її словами, вони домовилися про формулу обміну: один за чотирьох. Також вони склали формальні списки, в яких йдеться про передачу 226 полонених із української сторони в обмін на 52 людей з полону бойовиків. Насамкінець вона додала, що скоріш за все така зустріч не остання, ймовірні й інші переговори.

     Президент України Петро Порошенко прокоментував самовільну організацію зустрічі нардепу з бойовиками. За його словами, такий вчинок не принесе нічого корисного ані Україні, ані самій Савченко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео