Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна має шанс виграти війну «за хорватським сценарієм»

Україна має шанс виграти війну «за хорватським сценарієм»
219010 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада може ввести в дію «хорватський сценарій», аби виграти неоголошену війну, проте для цього потрібна єдина умова. Таку думку заявив голова Донецької військово-громадянської ОДА Паво Жебрівський в інтерв’ю одну з українських телеканалів.

На його думку, аби звільнити окуповані території, діючи за «хорватським варіантом», необхідно залучитися гарантіями від Росії, щоб та не вводила на територію України свої війська. Він каже, що надто часто за приклад приводять цей варіант для звільнення окупованих українських земель, однак забувають, що тоді Хорватія мала гарантії від Північноатлантичного Альянсу, який гарантував, що Сербія в жодному разі не вводитиме своїх військ. Однак в Україні інша ситуація, запевняє пан Жебрівський. Нам ніхто не гарантує, що кремлівська влада не почне повномасштабну війну та не введе свої війська на Донбас.
Додамо, нещодавно преса оприлюднила ймовірний законопроект, направлений на тему окупації Донеччини. Ініціатором цього закону виступили представники від РНБО.
Згідно цього закону Україна має визнати частину Луганщини та Донеччини тимчасово окупованими землями та офіційно звинуватити Кремль у подіях на Донбасі. За словами авторів, це стане вагомим аргументом проти Росії на судах, які веде Україна проти РФ.
Наразі оприлюднення цього законопроекту відбудеться восени, після детального координування його з союзниками України у боротьбі з російською агресією.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео