Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Подача заяв на посаду голови Національного антикорупційного бюро закінчиться 10 лют

238279 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків десятого лютого закінчиться термін подачі заявок на посаду голови Національного антикорупційного бюро. 


Як повідомив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків десятого лютого закінчиться термін подачі заявок на посаду голови Національного антикорупційного бюро. Після цього на протязі трьох днів список кандидатів на посаду буде переданий на розгляд і затвердження президенту, а після цього президентом кандидатура має бути затверджена у Верховній Раді. За його словами на даний час до комісії уже надійшло 18 пакетів документів від претендентів на дану посаду. «На даний час до кадрової комісії уже надійшли необхідні документи від 18 людей, які прагнуть очолити антикорупційне бюро.», - заявив Дмитро Шимків. Він також повідомив, що на розгляд до парламенту уже найближчими днями має надійти законопроект у якому буде посилений контроль за доходами державних чиновників за допомогою декларування майна.
Варто також додати, що одним із претендентів на посаду керівника Національного антикорупційного бюро є колишній президент Грузії Михаїл Саакашвілі. Він заявив, що у разі призначення на посаду буде впроваджувати в Україні програму боротьби з корупцією, яка успішно використовувалась у Грузії під час його президентства. Варто зауважити, що Національне антикорупційне бюро – правоохоронний орган, який буде займатись розслідуванням корупційних справ у владній верхівці. Так, зокрема під нагляд бюро потрапляють депутати Верховної Ради, міністри, депутати усіх обласних рад та Київської міської ради, керівники та їхні заступники державних органів, секретар РНБО, судді і члени Вищої ради юстиції, прокурори, генерали збройних сил, СБУ, МВС, а також інших правоохоронних органів. Антикорупційне бюро матиме сім регіональних підрозділів, а працюватимуть у ньому 700 людей, які пройдуть конкурсний відбір.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео