Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Колишньому меру міста Запоріжжя підписано повідомлення про підозру

Колишньому меру міста Запоріжжя підписано повідомлення про підозру
246995 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 20 вересня 2017 року, під час брифінгу в прокуратурі Запорізької області Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про підписання повідомлення про підозру колишньому меру міста Запоріжжя.

Юрій Луценко поінформував, що колишній голова Запорізької міської ради підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що потягло тяжкі наслідки) та ч.1 ст.296 (хуліганство) КК України.

Генеральний прокурор зазначив, що підозрюваний, перебуваючи на посаді Запорізького міського голови, в порушення розпорядження Кабінету Міністрів України, яким зупинено прийняття рішень про надання згоди на передачу в оренду земельних лісових ділянок, умисно, в інтересах третіх осіб підписав рішення Запорізької міської ради про передачу в оренду фізичній особі - підприємцю земельної ділянки, яка відповідно до матеріалів лісовпорядкування належить до лісового фонду, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, зазначена особа, діючи в інтересах 26 громадян, умисно підписала рішення Запорізької міської ради, внаслідок чого фізичним особам були видані державні акти про передачу земельних ділянок, у результаті чого із власності територіальної громади міста у приватну власність були незаконно передані землі загальною площею більше 2,5 га вартістю 3,5 млн грн.

Вказаними діями колишній голова Запорізької міської ради вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.364 КК України.

Також під час проведення 12 вересня 2014 року «Маршу миру» біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації Запорізькій міський голова, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, грубо порушив громадський порядок, що супроводжувалось спричиненням учаснику мітингу фізичного болю.

Зазначені протиправні дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.296 КК України.

«Наразі ми повідомили про підозру рідним підозрюваного, в ЖЕК, як каже закон, також подали повідомлення і намагаємось знайти його, якщо він мене чує, прохання прибути у найближчій відділ поліції», - наголосив Юрій Луценко

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео