Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Процес люстрації не зупинити

Процес люстрації не зупинити
106149 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Міністерства юстиції України Павло Петренко заявив, що процес люстрації перериватися не буде.


Голова Міністерства юстиції України Павло Петренко заявив, що процес люстрації перериватися не буде. Петренко зазначає, що не зважаючи на те, що Венеціанська комісія не зовсім погоджується із всіма пунктами закону «Про очищення влади», однак всі зауваження буде враховано та виправлено вже під час роботи, але процес люстрації припинятися не буде. До того ж, він додав, що наразі триває вже друга хвиля люстрації, яка перевіряє державних керманичів, але на цей раз найвищої ланки.
Павло Петренко повідомив, що під перевірку потрапив і діючий нині прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Стало відомо, що перевірка Яценюка тривала біля трьох тижнів, де під перевіркою була десятирічна діяльність прем’єра, однак ніяких правопорушень його діяльність мала.
До того ж, Петренко зізнається, що і сам пройшов процес люстрації, під вивчення потрапила його активність за двадцять останніх років, хоч як відомо він працює на посаді держпосадовця з 2012 року. Під перевірку потрапили прибутки та платежі за зазначений вище період, проте ніяких порушень з його боку не було виявлено. Петренко досить до нашого відома, що нещодавно була перевірка генерального прокурора України та його підлеглих, однак на разі результат перевірки ще невідомий. Проте, як зазначає Петренко, президент та депутати не підлягають процесу про люстрацію.
Також, він зізнається, що кабінетом міністрів було відкореговано деякі пункти закону, які надають право президенту повертати на посаду тих військових, котрі потрапили під люстрацію, лише тому, що працювали при Януковичі. Петренко зазначає, що до виконання своїх обов’язків повернуться ті офіцери, котрі мають авторитет серед колег, адже їх робота зараз потрібна на лінії вогню. Він додає, що ім’я вищезгаданих військовослужбовців не має фігурувати у корупційних схемах, адже більшість з них є патріотами своє держави, і до розстрілу Майдану вони не мають ніякого відношення. Петренко обіцяє, що цей процес буде публічний та чистий.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео