Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як створюється антикорупційне бюро

Як створюється антикорупційне бюро
53135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже весь час незалежності в Україні і тут, і там боролися з корупцією. Проте, досягти значимих результатів так і не вдалося. Зараз створюється антикорупційне бюро. Як це відбувається, хто може претендувати на місце працівника – читайте нижче


Майже весь час незалежності в Україні і тут, і там боролися з корупцією. Проте, досягти значимих результатів так і не вдалося. Зараз створюється антикорупційне бюро. Як це відбувається, хто може претендувати на місце працівника – читайте нижче.
Член відбіркової комісії Євген Захаров, зазначає, що було 181 претендент на бажану посаду члена антикорупційного бюро. Відбір на бажану вакансію проходить у декілька етапів. Перший – це, звісно, вивчення особистих досягнень кожного бажаючого. Так, своєрідну перевірку пройшли 106 осіб. Наступний кроком буде особисте інтерв’ю з кандидатами: це буде структуроване опитування, щодо досвіду у різних сферах та готовності боротися з непередбачуваними ситуаціями. Загальні питанні вже опубліковані на сайті президента, проте з кожним кандидатом окремо буде обговорено ряд специфічних запитань, згідно їх резюме.
Головне - це виявити наскільки людина розуміє, такий собі, феномен корупції та наскільки кандидат є здатним підпорядкувати собі великий колектив.
Щодо призначення голови бюро - то тут є багато суперечок: справа в тому,що нещодавно Центр протидії корупції оприлюднив рішення, що призначення директора АБ може бути оскаржене у суді, адже багато хто вважає, що не всі кандидати є придатними для служби на цій посаді. Особливо багато суперечок викликала постать Давіда Сакварелідзе, де основним аргументом у сумніві його участі у відборі, стало як не дивно, недосконале володіння українською мовою політика.
Як зазначає Євген Захаров, створення антикорупційного бюро є важливим кроком в українській політиці, тому не можна допустити, щоб цей орган став «мертвонародженним», тому слід прикласти максимум зусиль для можливості його роботи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео