Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Не дати відкупитись: в Раді дали пораду, як позбутись корупції в Україні

Не дати відкупитись: в Раді дали пораду, як позбутись корупції в Україні
137708 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова комітету Верховної Ради по питаннях запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв вважає, що для ефективної боротьби з корупцією в Україні необхідно запустити роботу антикорупційного суду.

По словах парламентаря, в Україні уже прийнято законодавство, що дозволяєвідбирати у чиновників майно, походження якоговонине можуть пояснити. На даний момент залишаєтьсялише запуститицей механізм в дію.

"Саме для цього мипропонуємостворити антикорупційний суд для розгляду справпро топ-корупції, по справах людей, які більше всього награбували, та користуючисьприйнятим законодавством, відправлятьїх за ґратита заберуть награбоване", - сказав Соболєв.

Також він виразиввпевненість в тому, що конфіскаціякоштів не повинназвільняти корупціонеріввідкримінальної відповідальності. тюремніув'язнення для нинішніхкерівниківдержави Соболєв вважаєзапорукою того, щоїхнаступники не будутькрасти.

"Я категорично проти того, щоб чиновники просто відкуповувались. Нам необхідновиховатиновихдобропоряднихдержавнихчиновників, новудержавницькуеліту. Та для цого, нам потрібно, мати антиприклад – колининішнікерівникидержави будутьув'язницях за протизаконнезбагачення", - переконаний депутат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео