Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як живуть люди без корупції?

Як живуть люди без корупції?
238670 ПЕРЕГЛЯДІВ

Боротьба з корупцією в Україні існує, мабуть, з часу утвердження її незалежності. Подолання її залежить не від кількості законів і укомплектованих чиновниками бюро і комісій, а все ж таки від людського фактору. Як живуть люди у країнах з найнижчим рейтингом корупції – читайте далі.


Боротьба з корупцією в Україні існує, мабуть, з часу утвердження її незалежності. Подолання її залежить не від кількості законів і укомплектованих чиновниками бюро і комісій, а все ж таки від людського фактору. Як живуть люди у країнах з найнижчим рейтингом корупції – читайте далі.
Швеція. Країна, що входить до рейтингу з найнижчим рівнем корупції в Європі. Як розповідають українці, що прожили довгий час у північній країни: корупція згадується лише у фільмах та серіалах. Всюди існують жорсткі норми, а самі шведи стоять на варті закону: якщо дізнаються, що хтось з місцевих взяв «на лапу» - одразу повідомляють відповідні органи. Ось така мораль у населення: якщо скоїв – плати по заслугах.
Люди настільки дисципліновані, що навіть у чергах немає нашого традиційного «пропуску вперед» за віком, статтю, станом здоров’я, наявністю та кількістю дітей. Існує єдина електронна черга. Хочеш отримати послугу в кабінеті – будь ласка бери чек в електронній черзі.
Проте, не слід ідеалізувати шведське суспільство. Прояви корупції все ж таки існують. Вони проявляються у зловживанні посадою тих органів, які займаються справами імігрантів. «Приїзджі» погано ознайомлені із законодавством і елементарно не знають до кого можна звернутися у такому випадку.
Щодо виховання нових поколінь, то тут боротися з корупцією починають на найменшому рівні: на рівні списування у школі. Викладачі мотивують дітей не списувати не простим «не можна» чи «не гарно», а проводять цілі виховні лекції, про те, як списування призведе до неправильної атестації, яка в майбутньому не дасть змогу дійсно талановитим працівникам не розкрити свій потенціал для блага держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео