Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

І словом, і шиною: у Києві вимагають зупинити незаконну забудову

І словом, і шиною: у Києві вимагають зупинити незаконну забудову
185693 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві перекрито проспект перемоги – активісти закликають уряд скасувати проведення будування нового житлового комплексу


У Києві перекрито проспект перемоги – активісти закликають уряд скасувати проведення будування нового житлового комплексу. Пікет відбувся в районі станції метро «Нивки». Активісти мотивують свої дії тим, що Київміськбуд планує забудувати історичну місцевість. Як розповідають мешканці мікрорайону, на сучасному місці вулиці проспект Перемоги 71 стояв храм Олександра Невського, а при ньому було кладовище. Воно єдине збереглося і символізує велику культурну спадщину.
Активісти нанесли шкоду будівельному майданчику, зламавши ворота та зайнявши територію проведення будівельних робіт.
Під завершення акція перестала бути мирною: серед окремих учасників та працівників міліції почалися фізичні сутички.
Організатори акції – ВОО « Коаліція учасників Помаранчевої революції». Звіт акції вони опублікували з персональної сторінки лідера у Фейсбуці – Сергія Мельниченка. За п’ять годин «пост» особливої популярності не набрав, але отримав декілька схвальних коментарів від громадян: користувачі різко засудили проведення незаконних робіт, в першу чергу керуючись тим, що нові багатоповерхівки не знаходять своїх жильців, а простоюють, займаючи історичну місцину. Як приклад, забудова Виноградаря.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео