Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сьогодні стало відомим ім’я директора Національного антикорупційного бюро України

Сьогодні стало відомим ім’я директора Національного антикорупційного бюро України
212432 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні  нарешті стало відомим ім’я переможця конкурсу. Ним став Артем Ситник. 


На початку року президент України повідомив, про конкурс на посаду директора НАБ. Претендентам висовувались суворі критерії відбору, починаючи від 10 років досвіду роботи у галузі права, закінчуючи відсутністю трудових або інших зв’язків з політичними партіями. Кожен кандидат мав подати декларацію про майно та доходи.
Загалом свої анкети подало близько 176 осіб, з яких було обрано двоє фіналістів, які набрали найбільшу кількість голосів. Ними стали Артем Ситник та Микола Сірий.
Не обійшлося і без скандалів. Юрій Сухов, який був одним із претендентів, подав позов до суду. Він вимагав зупинити конкурс та заборонити Комісії розгляд обраних кандидатів. Олеся Батрин, суддя, яка отримала цю справу, повернула позив Сухову та відмовилась коментувати ситуацію.
14 квітня відбулась особиста зустріч президента та кандидатів, де кожен з них мав змогу поділитися власними стратегіями вирішення проблеми корупції в Україні.
Сам Петро Порошенко наголосив, що конкурс на таку важливу державну посаду відбувається відкрито та «прозоро» вперше для України.
Згідно з Законом про антикорупційне бюро, президент має обрати директора НАБ до 17 квітня.
Сьогодні ж нарешті стало відомим ім’я переможця конкурсу. Ним став Артем Ситник. Порошенко пояснив свій вибір тим, що у минулому Ситник займався розслідуванням саме антикорупційних справ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео