Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Диявол ховається у дрібницях: як корупція знайшла притулок в Інтернеті

Диявол ховається у дрібницях: як корупція знайшла притулок в Інтернеті
53272 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інтернет. Він дає людині безліч можливостей, зокрема прокручувати корупційні схеми. Ми хочемо розповісти, як студентам у соціальних мережах махінатори допомагають отримати медичну довідку.


Інтернет. Він дає людині безліч можливостей, зокрема прокручувати корупційні схеми. Мова зараз піде не про продаж будинків чи утворення підставних фірм. Ми хочемо розповісти, як студентам у соціальних мережах махінатори допомагають отримати медичну довідку.
«Прогулюй пари! Тепер це безпечно! Допоможемо оформити довідку!», - гласить повідомлення в одній із спільнот «Вконтакте».
Людина пропонує за певну суму дати студенту медичну довідку для деканату, щоб не відробляти пропущені пари. Вартість такого задоволення коштує від 100 гривень. Людина пропонує додатково оформляти лікарняні на роботу і довідки до військоматів.
В соціальних мережах існують навіть окремі сторінки, де охочим «оформляють» учнівські квитки для безкоштовного проїзду у метро, картки киянина, дитячі чорнобильські посвідчення і багато чого іншого.
Такі дрібні махінації з документами існують то тут, то там. Студенти, які вже не перший рік користуються такими послугами розповідають, що раніше можна було оформити «липовий» студентський, але зараз через впровадження електронної бази обліку студ. квитків – підробка їх неможлива.
Щодо самих студентських лікарень, то тут ситуація зовсім інша – лікарі відмовляються за гроші робити довідки. В поліклініці одного київського ВНЗ лікар-терапевт прямо заявляє: «Прибиріть свої гроші, я не буду вам нічого виписувати: або ви хворі, або ні. Ідіть на пари».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео