Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Німеччина обговорили додаткові методи імплементації «Мінську-2»

Україна та Німеччина обговорили додаткові методи імплементації «Мінську-2»
81167 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Української держави Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонному режимі поспілкувалися щодо так званої «дорожньої карти» імплементації Мінських домовленостей. Зокрема, глави обох держав дійшли домовленості у контексті подальшої інтенсифікації робочого процесу у Нормандському форматі.

Вищезазначена «дорожня карта» має на меті введення у дію додаткової частини «Мінську-2», котра регламентуватиме виконання стороною Росії пунктів домовленостей у сфері безпеки.

На такі дії українська сторона вирішила піти після різкої ескалації конфлікту у Донбасі та, як наслідок, значних втрат, котрі понесли Збройні Сили України. Також Петро Порошенко акцентував увагу канцлера Німеччини на тому факті, що суттєвого зростання в частині окупованої України наразі зазнала й кількість російських диверсійних груп та обстрілів з крупнокаліберної зброї, що належить РФ.

Крім того, глава Української держави висловився за подовження санкційного тиску на агресивну Росію у тому разі, якщо конфлікт у Донбасі загостриться ще більше.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео