Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко наполягатиме на наданні українській мові статусу єдиної державної

Петро Порошенко наполягатиме на наданні українській мові статусу єдиної державної
108310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глава Української держави Петро Порошенко усіляко сприятиме отриманню українською мовою статусу єдиної державної. Але – з усією повагою до тих тисяч національних меншин, котрі наразі знаходяться на території нашої країни і, належачи до інших націй, все одно патріотично стали на захист незалежності та суверенітету України у такий непростий для неї час.

За словами пана Порошенка, його головний пріоритет як президента – консолідація українців та цінування того високого патріотизму, котрий встиг продемонструвати кожен житель Української держави. І мова у цьому контексті йде як про тих безстрашних воїнів, котрі вже другий рік поспіль знаходяться у сумнозвісній зоні проведення антитерористичної операції, так і про українських громадян, котрі глибоко поважають національні українські символи і віддають їм належну шану.

З точки зору президента України, зовнішня загроза, яка і сьогодні є критичною для українських територій, тим не менш, суттєво прискорила зростання серед українців почуття громадської відповідальності та зазначеного вище патріотизму. Крім того, народ України стабільно підтримує й приєднання своєї держави до світової європейської спільноти, крокуючи назустріч реформуванню та позитивним змінам.

Відмітив Петро Порошенко й закон про декомунізацію, завдяки дії якого Україна позбулася сотень нагадувань про радянський режим, нав'язаний нашій країні сьогоднішнім агресивним та підступним окупантом – Російською Федерацією. До того ж, президент зауважив, що майбутнє надання Українській Православній Церкві автокефального статусу не означатиме насильницьке нав'язування українцям релігійних понять сьогоднішньої влади.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео