Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна отримала третій кредитний транш від Міжнародного валютного фонду

Україна отримала третій кредитний транш від Міжнародного валютного фонду
189524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення стосовно подальшої співпраці з Українською державою та у якості підтвердження цього надала нашій країні вже третій транш кредитної фінансової європейської допомоги. За словами президента України Петра Порошенка, держава вперше отримує такий обсяг коштів у рамках лише однієї програми міжнародного співробітництва.

Президент додав, що вищезазначені гроші допоможуть Україні не тільки фінансово. Ще більш важлива їхня функція полягає у відчиненні своєрідного вікна можливостей для іноземних інвесторів і, як наслідок, означає зміцнення української економіки, стабілізацію державної валюти та фіксацію макроекономічної стабілізації.

З точки зору пана Порошенка, виділені гроші дозволять пришвидшити процес підвищення соціальних стандартів для українських громадян і, хоча такий пункт передбачено у проекті державного бюджету на наступний рік, європейський транш зможе його значно розширити.

До того ж, рішення Ради директорів МВФ відображає правильність українського вибору крокувати шляхом реформування усіх своїх галузей та викорінення з них корупції заради майбутніх прозорості та найвищих європейських стандартів. Як зазначив Глава Української держави, виділення кредитної допомоги МВФ – також серйозний сигнал агресивному російському окупанту, чиї зусилля з підриву демократичних україно-європейських відносин виявилися марними.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео