Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко активно займається обговоренням позову України до Росії в Гаазі

Петро Порошенко активно займається обговоренням позову України до Росії в Гаазі
244778 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Днями Президент України Петро Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем ООН Антоніо Геттерешем, який прибув до Києва з офіційним візитом. Таку інформацію оприлюднив керманич країни на своїй сторінці у соцмережі. Порошенко привітав нового Генсека з посадою та висловив сподівання мати підтримку Україні в її складних територіальних питаннях.

     За словами Президента, вони з Генсеком обговорювали позиції України після того, як країна у лютому 2017 року відкриє своє головування в Раді Безпеки ООН.

     Між іншим, очільник підняв питання проблем на Сході країни, порушення Росією прав людини та фінансування країною тероризму на Донбасі, а також анексію Криму. Також Петро Порошенко акцентував увагу Генсека на свій позов до Міжнародного суду.

     Нагадаємо, кілька днів потому Петро Порошенко надав наказ Міністерству іноземних справ оформити Міжнародний позов ООН про порушення прав РФ в Україні та відправити його до Гааги. Позов створений у двох конвенціях: з огляду расової дискримінації та підтримці терористичних дій в Україні. Як відомо, Міжнародний суд уже отримав позов і опублікував його в розгорнутому вигляді на своєму офіційному сайті. За словами експертів, розгляд позову може розтягнуться на кілька років.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео