Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ірина Геращенко та Петро Порошенко на відкритті Генеральної Асамблеї ООН

Ірина Геращенко та Петро Порошенко на відкритті Генеральної Асамблеї ООН
192195 ПЕРЕГЛЯДІВ

19 вересня 2017 р. Перший віце-спікер Ірина Геращенко у складі офіційної делегації України в рамках візиту до м. Нью-Йорк, США взяла участь у відкритті 72-ї сесії Генасамблеї ООН та долучилась до робочих зустрічей Президента України Петра Порошенка з міжнародними партнерами України.

У своєму Першому виступі перед Асамблеєю Президент США Дональд Трамп закликав країни ООН поважати суверенітет України та наголосив на необхідності врегулювання ситуації з КНДР.

У ході 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко та представники офіційної делегації України зустрілись з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, Президентом Австрійської Республіки Александром Ван дер Белленом, Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою, Президентом Республіки Болгарія Руменом Радевим.

бливу увагу під час зустрічей українська делегація приділила безпековій та гуманітарній ситуації на Донбасі, необхідності активізації зусиль для звільнення незаконно утримуваних заручників на Донбасі, політичних в’язнів у Росії та Криму. Також було обговорено важливість посилення місії ОБСЄ на Донбасі та запровадження миротворців ООН, зокрема і на українсько-російському кордоні. Окрім того, в ході зустрічей учасники обговорили можливість інтенсифікації двосторонньої співпраці у пріоритетних сферах.

У рамках візиту відбулись робочі зустрічі з Віце-Президентом Європейської Комісії - Високим Представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні, а також з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Представники України поінформували про новий рівень взаємодії України з Європейським Союзом, зокрема, у контексті набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженням безвізового режиму, а також обговорили нові стратегічні цілі на шляху подальшої європейської інтеграції України.

Під час зустрічей українська сторона наголосила, що Україна розраховує на більш дієву підтримку з боку ЄС у питанні звільнення українських заручників, що утримуються на Донбасі, та політичних в’язнів у Росії та Криму.

Зустріч Президента України та української делегації з Федерікою Моґеріні і Дональдом Туском стала важливим елементом для подальшого координування позицій напередодні Саміту Східного партнерства, який планується 24 листопада у Брюсселі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео