Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко зустрівся з солдатами з Дебальцевого

Петро Порошенко зустрівся з солдатами з Дебальцевого
211972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Петро Порошенко у Артемівську провів зустріч з солдатами, яких, відповідно до Мінських  домовленостей, буле переведено з Дебальцевого.


Президент України Петро Порошенко у Артемівську провів зустріч з солдатами, яких, відповідно до Мінських домовленостей, буле переведено з Дебальцевого. Перш за все, Глава держави висловив щиру подяку військовим, за проявлену мужність і витримку: "Я гордий і щасливий тим, що є Верховним Головнокомандувачем таких Збройних Сил. Ви тримали удар до кінця, не здаючи своїх позицій у Дебальцевому. Ми захищаємо свою землю, і я кожному з вас дякую за мужність, дякую за героїзм".

  
Сергій Шаптала, командир 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади, який зі своїми солдатами проявив неабиякий героїзм у Дебальцевому, заявив: "Скажу за свою бригаду, за кожного свого військового – завдання свої вони виконали в повному обсязі. Ніхто з бійців не відійшов, не залишив свої позиції. Вважаю, що це героїзм кожного солдата". Також Шаптала підкреслив, що військові почали проводити перегрупування лише після того, як отримали вказівки від Генерального штабу.
Полковник наголосив, на патріотизмі військовослужбовців. "Ще такого ніколи не було, щоб українські воїни на своїх позиціях відійшли або здали зброю. Про таке навіть не було мови. Ми готові й далі боронити українську землю на всі сто відсотків", – сказав командир бригади.
Президент зазначив, що всім військовим механікам-водіям, які вивели бойову техніку з Дебальцевого, буде виплачена премія і підвищена платня.
Обговорюючи ситуацію на Сході України, зокрема у Дебальцевому, Порошенко заявив про невиконання Росією Мінських домовленостей: "Весь світ побачив, як Росія не виконує свої зобов’язання".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео