Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент остаточно вирішив долю Донбасу

Президент остаточно вирішив долю Донбасу
106185 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко ініціював законопроект, за яким оголошується порядок надання спеціального статусу окремим районам Донбасу


Питання про надання особливого статусу Донецького та Луганського регіонів підіймалося не раз з часу укладення Мінських домовленостей. На цьому тижні бойовики шантажували український уряд зривом мирного договору, якщо Донбас не отримає особливого статусу. Парламентарі уголос заперечували прийняття будь-яких рішень стосовно регіону до тих пір, поки не буде повністю припинено вогонь на проблемній території. Та договір є договором, умови якого все ж таки рано чи пізно треба виконати.
Петро Порошенко ініціював законопроект, за яким оголошується порядок надання спеціального статусу окремим районам Донбасу. Документ вже був надісланий до бази даних Верховної Ради.
Парламентарі планують провести голосування не пізніше 18 березня. Президент наголошує на тому, що це важливий крок у досягненні деескалації конфлікту, адже надання особливого статусу – головний пункт Мінських домовленостей від 12 лютого.
Які саме території буде поділено і які саме повноваження будуть надаватися місцевій владі – поки що не анонсується.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео