Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим пригрозив Порошенко губернаторам після конфлікту з «Укрнафтою»

Чим пригрозив Порошенко губернаторам після конфлікту з «Укрнафтою»
159248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поведінкою скандального губернатора не на жарт схвильований Президент України. Петро Порошенко занепокоївся тим, що в умовах подальшої децентралізації влади можливо посилення окремих регіонів за рахунок «кишенькових» армій губернаторів


Київщина. Будівля офісу «Укранафти». Подвір’я знаходиться в оточенні людей у формі та з зброєю. Офіс огороджено залізним парканом. Нікого не впускають, а тим журналістам, що намагаються взяти інтерв’ю чи навіть просунутися в середину будівлі – погрожують автоматами. Лиш одна людина може мати контроль над озброєною вартою «Укрнафти» - Ігор Коломойський. Він без проблем заходить у середину та спілкується зі своїми людьми.
Поведінкою скандального губернатора не на жарт схвильований Президент України. Петро Порошенко занепокоївся тим, що в умовах подальшої децентралізації влади можливо посилення окремих регіонів за рахунок «кишенькових» армій губернаторів.
Президент заявляє, що жоден із керівників будь-якої області, позбавляється права мати при собі легальний чи нелегальний загін збройної охорони: «Ми піднімаємо питання територіальної оборони. У нас більше не буде жодного губернатора, що матиме «кишенькову» армію. Більше не буде жодної області, що має персональні збройні сили. Все. Такі часи закінчилися.»
Спільно з Міністерством внутрішніх справ України було вирішено ліквідувати зброю у таких «армій» кожного регіону. Президент поставив питання ребром: здати автомати протягом доби. Арсен Аваков підтримав дану ініціативу. Позитивно відгукнувся і голова СБУ – Валентин Наливайченко, який заявив, що у разі недотримання президентського рішення окремими особами – даною справою займеться вже СБУ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео