Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому Порошенко не задоволений черговим самітом?

Чому Порошенко не задоволений черговим самітом?
26684 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Петро Порошенко особисто незадоволений ходом подій і вирішенням деяких питань.


Саміт Україна-ЄС був багатообіцяючим, проте, як зазначають політики – дива не сталося. Президент України Петро Порошенко особисто незадоволений ходом подій і вирішенням деяких питань.
Європейський уряд сконцентрував свою увагу здебільшого на проблемах економіки України. Представники Євросоюзу впевнені, що український уряд зробив значний поступ у своїх реформах: було призначено голову Антикорупційного бюро, надано більше повноважень місцевому самоврядуванню для контролю над власним бюджетом, а також було лібералізовано енергетичний сектор.
Так чим же залишився невдоволений Президент?
По-перше, як зазначає пан Порошенко, ЄС не надало належної уваги питанню про вступ України до ЄС. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що зараз Київ повинен сконцентруватися на проблемах економіки, вступ до ЄС «прийде, як належне». По-друге, Порошенко закликав представників Євросоюзу надати Україні безвізовий режим, проте і це питання відклали до саміту у Ризі. Брюссель надав цілий список того, що потрібно зробити для досягнення безвізового режиму. Радує, що серед усього цього ми вже виконали один із пунктів – ввели біометричні паспорти.
«На даному етапі ми хочемо побачити реальну картину ставлення ЄС до України. Все це було видно на саміті. Нам сказали, що для вступу та безвізового режиму ми повинні прискорити ще сильніше наші реформи, але я точно скажу, що все в Україні іде за планом, як того вимагає сьогоднішня ситуація», - прокоментував ситуацію Петро Порошенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео