Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко вимагає від Греції визнання асоціації Україна-ЄС

Порошенко вимагає від Греції визнання асоціації Україна-ЄС
133015 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз у Ризі проходить саміт «Східне партнерство», де вирішується доля багатьох питань, що стосуються України. Проте, не всі члени великої родини ЄС готові бачити нашу державу у союзі.


Зараз у Ризі проходить саміт «Східне партнерство», де вирішується доля багатьох питань, що стосуються України. Проте, не всі члени великої родини ЄС готові бачити нашу державу у союзі. Зокрема Греція останнім часом виступає рупором проросійських ідей. Зауважимо, що грецький парламент ще досі не ратифікував договір про асоціацію України з ЄС.
В рамках робочого візиту Петро Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом, з яким і обговорив можливість ратифікації угоди з боку балканської держави.
Більше того, з представниками уряду Греції Президент України обсудив ситуацію грецького етнічного населення на території окупованого Донбасу.
Зі свого боку балканська держава виказала підтримку нашій країні і запевнила, що підтримує суверенність України, а також мирний шлях виконання Мінського мирного договору.
Щодо надання безвізового режиму, то тут Порошенко запевнив, що прогрес – досягнуто.
«ЄС щиро вітає наші спроби змінитися задля отримання безвізового режиму. Тим не менш нам необхідно повернути окуповані території. Для цього було запропоновано закрити кордон і вивести російські війська», - написав Президент України на сторінці свого твіттера.
За його словами, на саміті не раз засуджувалася Російська агресія, а також окупація Донбасу і Криму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео