Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донбасі закінчуються запаси чистої води

На Донбасі закінчуються запаси чистої води
53379 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сході України, на окупованій території без чистої питної води залишиться 1,3 мільйони мешканців. Про це повідомив Дитячий ООН. Головною проблемою водопостачання, за словами експертів є пошкодження систем під час збройного конфлікту.

«Зараз однією з найгостріших потреб та проблем сходу України стала вода. Люди у Донецькій та Луганській областях, не просто мають обмежений доступ до чистої води, а й можуть отримати госте інфекційне зараження через те, що не у всіх районах водоочисні споруди працюють налагоджено», - заявляє представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Особливо сильно постраждав водоканал «Сіверський Донець-Донбас». Навіть підконтрольна Україні територія – Маріуполь, залишилася без нормального водопостачання.

«Воду з-під крану ми більше не пємо. Кажуть, що очисні погано роблять. Та після обстрілів взагалі з водою починаються проблеми, але ми звикли: з ранку набираємо. Днем частіше за все пропадає вода», - розповідають мешканці Горлівки.

ЮНІСЕФ зараз занепокоєний тим, що через погану роботу очисних споруд до води можуть потрапити різного роду інфекційні агенти, які за висновками експертів можуть спричинити  справжні епідемії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео