Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні може з’явитися платний автобан

В Україні може з’явитися платний автобан
162204 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 900 гривень обходитиметься кожному українському водієві проїзд по трасі Одеса-Київ у разі, якщо подібний інфраструктурний проект все-таки буде реалізовано. А для його практичного введення у дію можновладці вбачають лише два варіанти – відремонтувати старі дороги або побудувати зовсім новий швидкісний автобан. Принципово іншу модель пересування по українських дорогах у вигляді платної траси Міністерство інфраструктури планує випробувати на маршруті Одеса-Київ.

Гарна відремонтована (чи зовсім нова) ділянка автобану простягнеться на півтисячі кілометрів. Проїзд по ній коштуватиме 900 гривень з машини. Проте, автомобілісти поки що можуть зітхнути з полегшенням – вищезазначений проект наразі є тільки теоретично. Кошти на автобан планують брати в приватних інвесторів тільки за умови швидкої окупності масштабного проекту та достатнього трафіку.

Варто відзначити, що усі українські дороги й досі залишаються в аварійному стані, а відремонтувати за допомогою коштів з державного бюджету можна лише їх мізерний 1%. Тому інноваційний інфраструктурний проект треба розпочинати якнайшвидше.

Цікаво, що плата за проїзд, наприклад, у Чехії, коштує 363 гривні. В Австрії ця сума становить 250 гривень, а в Молдові 112 гривень за пересування сплачують тільки ті транспортні засоби, чиї номера є транзитними або й зовсім іноземними. Швейцарці обирають оплачувати пересування автобанами заздалегідь. Таким чином, сума дорожнього збору за 14 місяців еквівалентна 2324-ом гривням.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео