Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Крим бойкотує українську картоплю

Крим бойкотує українську картоплю
159439 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Кримський півострів не пустили українську картоплю, мотивуючи це тим, що у коренеплодах знайшли шкідника – картопляну міль. 

На Кримський півострів не пустили українську картоплю, мотивуючи це тим, що у коренеплодах знайшли шкідника – картопляну міль. Увесь вантаж відправили назад на територію України.
За твердженням Россільгоспнагляду, у партії картоплі, яку переправляли з Херсонської області до Криму, був знайдений карантинний шкідник – картопляна міль. З цієї причини вантаж, загальна маса якого 25 тон, відправили назад до України.
Відмови завозити українські товари до Криму, які пояснюють нібито низькою якістю продуктів, траплялися з боку окупаційної влади півострова і раніше. Так, ще у серпні на територію Криму заборонили завозити кукурудзяну крупу, сою, соняшникове насіння, молочні продукти та інше.
Псевдовлада Криму заявила про необхідність отримання дозволу Росспоживнагляду для кожного виду продукції. Тільки за такої умови українські товари матимуть шанс опинитися на полицях кримських магазинів.
При цьому дистриб’ютори стверджують, що російська продукція обходиться постачальникам на 40-50 відсотків дорожче, що не може не відобразитися на цінах для населення півострова.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео