Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Донецьким студентам пообіцяли видати дипломи російського зразка

Новини України: Донецьким студентам пообіцяли видати дипломи російського зразка
132430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студентам донецьких вишів обіцяють видати дипломи російського зразка. 


Студентам донецьких вишів обіцяють видати дипломи російського зразка. Про це жителів Донеччини повідомив так званий в.о. міністра освіти самопроголошеної ДНР Ігор Костенок. Це, за словами Костенка, стосуватиметься як державних, так і приватних закладів.
Самопроголошений «міністр» однак зауважив, що процес переходу навчання на російські стандарти просувається повільно, тому справа з дипломом кожного вишу і навіть кожного студента вирішується в індивідуальному режимі. Що саме мав на увазі «міністр» і чи всі бажаючі отримають російські дипломи, Костенок не уточнив.
Раніше у незаконній Донецькій республіці заявили про перехід з 1 січня на російські стандарти освіти, проводять навіть так звану перепідготовку викладачів шкіл. Росія надіслала на Донеччину 13 тон своїх підручників. «Влада» ДНР повідомила про свої плани стосовно зміни правил вступу до вишів: випускники шкіл мають складати Єдиний державний іспит. Крім іншого, донецьким абітурієнтам обіцяють, що дипломи, видані у ДНР, будуть визнані у всьому світі.
Українське ж міністерство освіти зазначає, що жодної власної освітньої системи на території, підконтрольній бойовикам, не може бути, тож плани тимчасової влади не можуть реалізуватися.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео