Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ООНівців планують поставити на кордоні між Україною та РФ

ООНівців планують поставити на кордоні між Україною та РФ
27646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державний департамент Сполучних Штатів Америки вважає, що миротворці ООН мають все ж прибути на окуповану територію України на Донеччину. Проте у Держдепартаменті впевнені, що місія ООН повинна також базуватися й на російсько-українському кордоні.

Таку інформацію повідомила прес-секретар американського Держаного департаменту Хізер Нойерт.

На її думку, лише таким чином можна буде контролювати безпеку та мир по всій території Донбасу, в тому числі на російсько-українському кордоні.

Крім того, пані Хізер заявила, що миротворці місії повинні захищати всіх без виключення громадян країни, незважаючи на їхні релігійні вподобання чи етнічні приналежності.

Додамо, на початку вересня російський очільник Володимир Путін повідомив, що приєднується до того, що потрібно направити миротворців ООН на Донеччину. Мовляв, це піде на користь українському конфлікту. Проте він акцентував, що місія має займати лише лінію відведення й не далі.

Додамо, що, за словами зовнішньополітичного відомства Литви, військові тренування між РФ та Білорусією «Захід-2017» носять військову ціль. Наразі зафіксована військова активність Москви в балтійських країнах, у Середземному та Чорному морях. Також у МЗС Литви повідомили, що НАТО активно стежить за усіма подіями, пов’язаними з цими навчаннями, аби вчасно зреагувати. Раніше повідомлялося, що військові тренування Москви та Мінську розпочалися в середині вересня та триватимуть до 20 вересня цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео