Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стало відомо чи буде відділятися Дніпропетровщина від України

Стало відомо чи буде відділятися Дніпропетровщина від України
238756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сепаратистські настрої виникають то тут, то там по всій Україні. Нещодавно вникла суперечка між патріотами та антиукраїнськими пропагандистами на Закарпатті: мова йшла про створення окремої республіки Карпат, проте усі чутки заперечили. Зараз іде мова про те, що Дніпропетровщина воліє відділитися від складу України


Сепаратистські настрої виникають то тут, то там по всій Україні. Нещодавно вникла суперечка між патріотами та антиукраїнськими пропагандистами на Закарпатті: мова йшла про створення окремої республіки Карпат, проте усі чутки заперечили. Зараз іде мова про те, що Дніпропетровщина воліє відділитися від складу України.
Дійсно, регіон підпадає під небезпеку збройного вторгнення з боку проросійських сепаратистів, але політологи запевняють, що велику роль відіграє настрій мешканців. Згадаймо хоча б минулорічні події в Одесі, коли патріоти відповіли радикальними діями на заклики місцевих сепаратистів.
Заступник глави держадміністрації Дніпропетровської області Генадій Корбан запевняє на 100%, що сепаратистських, а тим паче проросійських поглядів в регіоні не спостерігається. Зазначимо, що експерти виділяють Дніпропетровський край, як наступну зону ризику нападу терористів.
«Наші люди зібралися на народне віче. Не думайте, що це ініціатива провладних структур – ми навіть ніяких оголошень не вивішували. Люди, громадські організації, волонтери – самі згуртувалися і зібралися вирішити важливі у таку неспокійну годину питання», - зазначає Корбан і додає: «Хтось вивісив якісь прапори, мовляв люди хочуть республіку, але тут у Дніпропетровщині проживають справжні патріоти. Наша область готова віддати усе, щоб зберегти цілісність України».
На додаток до своїх слів, заступник додає, що дуже багато військового спорядження закуповується за рахунок високопосадовців Дніпропетровської області. Проте співробітники СБУ України ставляться з недовірою до такого меценатства: зараз іде мова про початок перевірки чиновників Дніпропетровську на предмет перевезення контрабанди через лінію АТО і накопичення зброї в регіоні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео