Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві знищили пам’ятку першому сепаратисту

У Києві знищили пам’ятку першому сепаратисту
159478 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стало відомо, що меморіальну дошку було знищено буквально вчора вночі. Мешканці і гадки не мають хто це міг зробити.


Те, що зараз відбувається на Донбасі - далеко не новина. Сепаратичні рухи з’являлися тут ще після розпаду Російської імперії.
1918 рік. У Києві утворилася Українська народна республіка. В той же час на східній частині сучасної України більшовики створюють соціалістичну державу Донецько-криворізьку республіку, зі столицею у Харкові. Головує радою народних комісарів людина на прізвисько «Артем» - більшовик і сепаратист по суті.
Насправді «вождя» республіки звали Федор Сергєєв. Походив він з родини селянина. Артемом він став вже після того, як відбув строк у в’язниці Воронежу. Після цього всі документи, навіть стосовно утворення республіки підписувалися цим ім’ям. Так, як Артем був близьким другом Сталіна – пам’ять про сепаратиста зберігає багато міст колишнього СРСР. У Києві за радянських часів була названа вулиця та встановлено меморіальну дошку. До речі, історична назва вулиці Артема у столиці – Львівська, адже вона бере початок від Львівських воріт у центрі.
Стало відомо, що меморіальну дошку було знищено буквально вчора вночі. Мешканці і гадки не мають хто це міг зробити.
Нагадуємо, що у великих містах України починають поступово зникати меморіальні дошки різних радянських діячів. Зокрема у Харкові біля монументу «вічного» вогню активісти зняли інформаційну табличку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео